HPAU

Full Version: Lomakohteista ja lomailukulttuuri
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kuvitteellisia lomakohteita saa keksiä ja niihin pelejä sijoittaa. Niille voidaan myös luoda oma pelialueensa, jos joku innostuu jostakin lomakohdetta enemmänkin visioimaan. Tällä hetkellä visioituna on yksi kuvitteellinen lomakohde, vesipuisto Dradon's Cave!


Todellisen maailman lomakohteista, ja Britannian lomailukulttuurista löysin esimerkiksi tällaista tietoa ja vaihtoehtoja:

YLEISTÄ:


- Pakettimatkojen tarjoajat lisääntyivät ja laajenivat 1980-luvulla.

- Britannian sisällä lomailu oli kallista noihin aikoihin, useimmat tavalliset ihmiset suosivat pakettimatkoja ulkomaille. Kuten manner-Eurooppaan. Tai USA:han jonne pakettimatkat olivat paljon halvempia kuin Britannian sisäiset.

- Ulkomaan-matkoissa suosittuja kohteita 1980-luvulla oli mm. Espanja, Italia, Kypros, Kreikka, ja Turkki. 1990-luvulla samat, mutta myös kauemmaksi kuten esim. Thaimaa tai Karibia.

BRITANNIASSA:

- Hiihtolomat alkoivat olla suosittuja 1980-luvulla, esimerkiksi Storey Arms Outdoor Education Centre Walesissä oli supersuosittu hiihtolomakohde.

- Lomailukohteiden valintahan riippuu luonnollisesti siitä missä päin Britanniaa asuu, eli hiihtoloamllekaan tuskin lähdettiin Walesiin asti ihan joka puolelta.
- Mutta useimmat paikat Cornwallissa ja Devonissa (jotka ovat kreivikunntia Englannissa), ovat aina olleet suosittuja erilaisiin lomiin.

- Rantalomailu lienee aina ollut suosittua, kohteina esimerkiksi Tenby (kaupunki Walesissa.), ja tietysti Kingsdownin kalastajakylä, Kentissä, Englannissa.

- Kingsdownin lomapuisto, tarjoaa mahdollisuutta niin leirintään kuin rantalomailuunkin. Vastaavia lomapuistoja on myös esim. Cornwallissa.
...Tai jos haluaisi klassisempaa leirintälomailua, niin esimerkiksi Dartmoorin kansallispuisto (Devon, Englanti) tarjoaa loistavia mahdollisuuksia vaelluksiin, kiipeilyyn ja luontotutkimukseen. Vaikka suurin osa maastosta siellä on yksityisomistuksessa, niin vuoden 1985 jälkeen siellä on saanut leirityä teltan kanssa muutamaksi yöksi hyvin moneen paikkaan, ja siellä on villiponeja.
….Leirintälomailla jopa teltan kanssa voi myös Lontoossa, mm. Abbey Wood Caravan Club etelä-Lontoossa – (ei tarvitse olla klubin jäsen.)
….Tai Great Langdale, laakso pohjois-Engalnnin järviseudulla.
...Tai jos kaipaa valtavia viheralueita ja metsää, yksi vaihtoehto on Roundhillin leirintäalue New Forestin kansallispuistossa, etelä-Englannissa.

----> Jos noita oikeita paikkoja haluaa käyttää niin kannattaa tarkastella noita sivuja ja/tai muualta löytyvää tietoa niistä hieman tarkemmin, sillä luonnollisesti niistä kerrotaan kohteiden nykyaikaisesta tilanteesta.
Meinaan, vaikka ei visiointi peleihin toki mitenkään pilkuntarkasti realistista tarvitse olla – eihän tämä niin vakavaa ole - niin kuitenkin jonkinverran sopii tutkia ja harkita ettei ihan mitä tahansa visioi '80- ja '90-luvun puolelle.